De beste manier om van een probleem af te komen
is het op te lossen.

Hieronder staan Coachtrajecten en Workshops om weer energieker en stressvrij door het leven te gaan.

Het “Stressvrij in 6 weken” traject
Voor mensen met lichte stressklachten om weer in balans te komen. Het traject omvat een intakegesprek van 1,5 uur en 3 coachingsessies van 75 minuten.

Het “Stressvrij in 3 maanden” traject
Voor mensen die al langere tijd last hebben van stressklachten en merken dat ze minder goed functioneren op het werk en/of in hun privéleven. Dit traject bevat een intakegesprek van 1,5 uur en 5 coachingsessies van 75 minuten.

Het “Stressvrij in 6 maanden” of “burn in” traject
Voor degenen die langere tijd roofbouw hebben gepleegd op zichzelf, in pittige omstandigheden hebben geleefd en veel stress hebben ervaren. Daardoor zware stressklachten hebben ontwikkeld en behoorlijk op weg zijn richting een burn out of reeds burn out zijn geraakt. Dit traject omvat een intakegesprek van 1,5 uur en 8 tot 10 coachingsessies van 75 minuten.

In elk “Stressvrij” traject is er aandacht voor herstel en ontspanning en vervolgens voor zelfmanagement op de lange termijn (met aandacht voor borging van nieuw aangeleerde gewoontes en gedrag ter voorkoming van terugval) Afhankelijk van de aard en oorzaken van de stressklachten zullen de accenten gelegd worden. Bij ziekteverzuim is er ook begeleiding mogelijk bij werkhervatting.

Het “Competentie en Kwaliteiten” traject
Als een mens doet waar hij goed in is wordt hij gelukkiger, minder ziek en meer productief.

In dit traject ga je werken aan het helder krijgen en het verder ontwikkelen van je kernkwaliteiten en competenties. Je krijgt inzicht in je drijfveren en motivatie. Hierdoor ga je beter functioneren in je werk en privéleven. Ook kunnen deze ervaringen een basis vormen voor een eventueel volgende loopbaanstap. Je krijgt opdrachten mee om tussen de sessies door te oefenen. De ervaringen die je hier mee opdoet vormen weer input voor de volgende sessie. Dit traject omvat een intakegesprek van 1 uur en 3 tot 5 coachingsessies van 1,5 uur.

Als de opdracht afkomstig is van een werkgever dan starten deze trajecten altijd met een driegesprek, tussen direct leidinggevende, de client en de coach.

Het maatwerk traject
Heb je een specifieke coachingsvraag of behoefte dan is het altijd mogelijk een maatwerktraject op te stellen. Dit traject begint met een intakegesprek van 1,5 uur waarin we een uitgebreide behoeften peiling doen. Na het opstellen van de coachingsdoelen ontvang je dan een advies op maat en een voorstel voor het maatwerktraject.

Workshops Stress signalering en preventie

  • Voor leidinggevenden (mogelijk in combinatie met het voeren van verzuimgesprekken);
  • Voor medewerkers;
  • Voor particulieren (vanaf 6 personen).

Deze workshops zijn maatwerk en worden altijd afgestemd op de behoeften van de opdrachtgever.

Mogelijke onderdelen zijn: wat is stress nou eigenlijk? Wat gebeurt er fysiek met je? Welke klachten horen erbij? Hoe zit het met roofbouw en presteerstress? Welke stresssignalen kun je herkennen? Wat zijn oorzaken van stress en welke competenties heb je nodig om stress te voorkomen? Hoe ontstaat werkdruk? Wat kan je doen aan werkdruk?

Informatie over stress wordt afgewisseld met oefeningen waarbij de deelnemers kunnen ervaren hoe het bij hen persoonlijk zit. Of met oefeningen die inzicht geven en handvatten om dingen anders te gaan doen. Het onderwerp roept op tot discussie en dat maakt een workshop heel levendig.

Ben je geïnteresseerd in een traject of workshop? Bel of e-mail mij dan:
Tel. 06 – 51 76 50 17 of info@hobertcoaching.nl.