Ieder mens is uniek en bezit vele unieke kwaliteiten!

Vanuit deze overtuiging zet ik coaching en counseling in om mijn klanten te begeleiden.

Naast mijn post HBO opleiding tot coach/counselor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, mijn specialisatie in de begeleiding van mensen met stressklachten bij het Centrum voor Stressmanagement en mijn opleidingen o.g.v. Neuro Linguistisch Programmeren (NLP Master en NLP Trainer) beschik ik over jarenlange ervaring als adviseur en leidinggevende in de financiële dienstverlening.

Als leidinggevende heb ik teams aangestuurd met als doel goede verkoopresultaten te behalen. Om als team een goede prestatie neer te kunnen zetten moeten medewerkers de koers van het bedrijf kennen en goed in hun vel zitten. Veel voldoening heb ik altijd gehaald uit het begeleiden van medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling. Want wanneer de oerdrang van de mens om zich vanuit balans te ontwikkelen tot uiting kan komen, komen mensen tot goede prestaties.

Voor mijn eigen ontwikkeling heb ik gedurende deze jaren veel opleidingen en trainingen gevolgd. En vanwege mijn motto stilstand is achteruitgang volg ik nog steeds opleidingen, workshops en bijscholingsdagen. Daarnaast maak ik graag gebruik van intervisie en supervisie.

Naast mijn ervaring in het bedrijfsleven ben ik ook nog ervaringsdeskundige in het plegen van roofbouw op mezelf met allerlei stressklachten als gevolg, ook ik heb getracht een enorme hoeveelheid ballen in de lucht te houden, gecombineerd met een flinke hoeveelheid perfectionisme. Gelukkig liep ik hierbij tegen mijn grenzen aan. Ik gebruik het woord ”gelukkig” omdat deze periode het begin was van een omslag in mijn denken over hoe ik in het leven en werk wil staan.

Mijn inspiratie haal ik uit het wandelen (met mijn honden) in de natuur, het lezen van boeken en het samenwerken met collega’s in netwerken. En last but not least zijn ook mijn kinderen een enorme spiegel en inspiratiebron.

Mijn kwaliteiten zijn:

  • Inlevingsvermogen;
  • Positieve levensinstelling en enthousiasme
  • Afstemmen op de ander;
  • Relativeringsvermogen;
  • Analyseren;
  • Doortastendheid;
  • Resultaatgerichtheid.

Dit houdt in dat ik in gesprekken niet snel met een antwoord tevreden ben en doorvraag. Mijn klanten worden met zichzelf geconfronteerd. En ja dat doet soms pijn maar kan nodig zijn voor een goed resultaat. Zorgvuldigheid naar andere mensen toe kenmerkt mij. Respectvol en met humor hou ik mijn klanten een spiegel voor.

Mijn missie in coaching is om de ander (weer) in contact te brengen met zijn of haar innerlijke scheppingskracht en drijfveren om van daaruit met meer energie en plezier ontspannen en effectief in het leven (en werk) te kunnen staan.

Ik ben partner van het Centrum voor Stressmanagement en werk samen met Coaching Nederland.
En ik ben aangesloten bij de Nobco, de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches.

Wil je meer over me weten of kennismaken om te bespreken of ik iets voor jou kan betekenen bel me dan op 06 – 51 76 50 17.